Pressrum

Välkommen till A-lotteriernas pressrum. Här finner du pressmeddelanden och pressbilder. Hittar du inte inte det du söker kan du naturligtvis kontakta oss.

 

Pressmeddelanden

Pressmeddelande 2019-09-20: 
​Synskadades Riksförbund och Sveriges Dövas riksförbund har tilldelats den första licensen i kategorin "spel för allmännyttiga ändamål"
Den 1 januari 2019 trädde den nya spellagen i kraft. Rikslotterierna, som varit verksamma på den svenska spelmarknaden sedan 1910-talet, har dock levt kvar i den gamla lotterilagen. Först när befintliga lotteritillstånd löper ut tar rikslotterierna steget in på den nya marknaden.

Läs pressmeddelandet på MyNewsdesk

 

Pressmeddelande 2018-02-05: 
Jonas Lindholm blir VD på Kombispel/Nordic Lottery
Styrelsen har utsett Jonas Lindholm till ny VD för Kombispel. Jonas Lindholm har varit tillförordnad VD sedan sommaren 2017. Inom kort kommer Jonas Lindholm även att tillträda som VD för Nordic Lottery.

Läs pressmedelandet på Cision

 

Pressmeddelande 2017-04-24: 
Anders Johansson slutar som VD på Kombispel
Jag har under en tid haft en diskussion med styrelsens ordförande om min framtid i Kombispel. Diskussionerna har utmynnat i att lämpliga tidpunkter att sluta är nu under våren 2017 eller när den nya regleringen för den svenska spelmarknaden träder i kraft 2019.  I diskussionerna kom vi fram till att en lämplig tidpunkt för mig att sluta är i samband med bolagsstämmorna 30 maj, säger Anders Johansson i ett uttalande.

Läs pressmedelandet på Cision

 

Pressmeddelande 2014-10-15: 
A-lotterierna-koncernen förvärvar majoritetsposter i Ideella Spel och Spelparken 
A-lotteriernas operatörsbolag Nordic Lottery går in som majoritetsägare i Ideella Spel och Spelparken. Förvärven befäster koncernens position som Nordens ledande aktör inom uppdragslotterier.

Läs pressmedelandet på Cision

 

Pressmeddelande 2012-09-11: 
Ny VD till Kombispel 
Det är nu klart att Anders Johansson, 35 år, tillträder som ny VD för Kombispel (tidigare A-lotterierna) fr.o.m. den 1 januari 2013 då Anders Jansson efter nästan 18 år på posten lämnar VD-skapet.

Läs pressmedelandet på MyNewsDesk.com

 

Pressmeddelande 2012-08-20: 
Anders Jansson slutar som VD på Kombispel (tidigare A-lotterierna) 
Efter 17 framgångsrika år som VD på Kombispel har Anders Jansson beslutat sig för att lämna sin roll inom bolaget.

Läs pressmedelandet på MyNewsDesk.com

 

Pressmeddelande 2012-06-08: 
A-lotterierna blir Kombispel 
A-lotterierna har bytt namn till Kombispel. Det nya varumärket kommer att vara avsändare för bolagets produkter och i samband med namnbytet lanserades en ny webbplats, kombispel.se, där alla produkter kommer att vara samlade.

Läs pressmedelandet på MyNewsDesk.com

 

Pressmeddelande 2011-10-24: 
A-lotterierna stärker sitt spelansvarstagande inför kommande Internetsatsning 
Under inledningen av 2012 tar A-lotterierna steget ut på Internet och börjar erbjuda sina kunder möjlighet att spela interaktiva spel på Internet, i form av bland annat bingo online. Inför lanseringen har A-lotterierna valt att stärka sitt spelansvarstagande för att se till att spelandet på Internet kommer att ske under trygga och sunda förhållanden. Av den anledningen har A-lotterierna valt att samarbeta med Playscan som erbjuder heltäckande verktyg för ansvarsfullt spelande.

Läs pressmedelandet på MyNewsDesk.com

 

Pressmeddelande 2011-07-07: 
Svenska spelmarknaden är rena vilda västern 
Efter rader av utredningar är det nu dags att omreglera den svenska spelmarknaden, idag råder rena Vilda Västern. I över 15 år har olika regeringar nonchalerat frågan. Nu är det hög tid att ta fram beslut om en ny spelreglering. Så inledde Håkan Bystedt, ordförande i A-lotterierna, sitt anförande på ett spelseminarium anordnat av Ladbrokes i Almedalen på torsdagen.

Läs pressmedelandet på MyNewsDesk.com

 

Pressmeddelande 2011-06-07: 
A-lotterierna tar folkrörelsebingon vidare ut på Internet 
Lagom till bingon fyller femtio år i Sverige, tar A-lotterierna steget ut på Internet och öppnar sin bingohall på nätet. Vägen från det första kända bingospelet i en tivolivagn i Georgia USA, via folkets hus till dagens moderna bingo på Internet kan tyckas lång. Men grunderna i bingospelet är än i dag desamma. I årtionden har de svenska folkrörelserna finansierat sin verksamhet genom Bingo.

Läs pressmedelandet på MyNewsDesk.com

 

Pressmeddelande 2011-01-20: 
A-lotterierna inför 18-årsgräns på skraplotter 
A-lotterierna har beslutat att införa 18-årsgräns på alla spel och skraplotter. Från årsskiftet 2011 gäller den vid butiksförsäljning av skraplotter.
- Redan 1995 införde vi en 18-års gräns på våra prenumerationslotterier, nu inför vi det också på våra skraplotter. Det sociala ansvaret är en viktig del i vår verksamhet, säger Anders Jansson, vd på A-lotterierna.

Läs pressmedelandet på MyNewsDesk.com